Duitsland

In 2013 was ik gastredacteur voor Die Zeit en Zeit Online in Hamburg en Berlijn. In het kader van het Internationaal Journalisten Programma werkte ik voor de redactie van Zeit Campus, het universiteitsmagazine van Die Zeit, en aansluitend als researcher voor de politieke redactie van Die Zeit en Zeit Online. Mijn research voor een multimediaalproject van Zeit Online over de fameuze Karl-Marx-Allee in Berlijn verwerkte ik ook tot een verhaal voor Vrij Nederland: Boulevard van gebroken dromen.

Tijdens de Bondsdagverkiezingen van 2013 deed ik als freelance correspondent verslag vanuit Berlijn. Zo maakte ik voor Vrij Nederland met Max van Weezel een reportage over het vermeende Duitse ‘Jobwunder’. Ook was ik te gast in de verkiezingsuitzending van Villa VPRO vanuit Berlijn.

In de periode 2015-2017 schortte ik mijn journalistieke bezigheden op en werkte ik voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn. Als beleidsmedewerker op de politieke afdeling van de Nederlandse Ambassade was ik verantwoordelijk voor zowel binnenlands- als buitenlandspolitieke dossiers.